top of page

Stavanger - Prekestolen - Kjerag - Lysefjorden - eksotisk hele året

Rull nedover

STAVANGER – BERGEN – ÅNDALSNES – OSLO – STAVANGER

BLI MED PÅ DELER AV - ELLER HELE TUREN, FORSLAG: 7 - 11 - 14 DAGER

 

STAVANGER OG ROGALAND:
 

Stavanger - porten til Fjord Norge -  en vakker by med spennende, gammel historie, særegen trehusbebyggelse og idyllisk stemning. Samtidig er Norges oljehovedstad moderne og pulserende. Her finner alle noe som passer. Stavanger har perfekt beliggenhet for dagsturer til verdenskjente turistmål som Kjerag, Prekestolen og Lysefjorden, de vide Jærstrendene og øyriket i Ryfylke.
 

KJERAGBOLTEN OG PREKESTOLEN:
 

Mektige fjell med fantastiske sherpa-stier.
Er man ikke vant til å gå i fjellet, kan det være klokt å få gode råd eller guide. Dette er krevende turer for mange. Forholdene varierer sterkt med været, som gir spektakulære opplevelser og populære bilde-dokumentasjoner.

 

Lysefjorden:
Å reise med båt inn den 42 km lange Lysefjorden og se opp på Prekestolen, de stupbratte fjellene og de små fjellgårdene kan ta pusten fra en. Langs leia kan man gå av båten, og oppleve blant annet Flørli, den gamle kraftstasjonen med verdens lengste tretrapp, 4444 trappetrinn opp til toppen av fjellet. Her finnes det også alternative ruter for å nå både Prekestolen og Kjerag, bli med LOKAL BASE og opplev disse. Fra Lysebotn er det 22 hårnålsvinger opp til utsiktspunktet og restauranten Ørneredet, hvor man kan parkere for å gå til Kjerag.
Veien videre går over høyfjellet via Sirdal og tilbake til
Stavanger. Flere koselige stoppesteder for kulturopplevelser, mat og drikke langs veien.

 

Jærstrendene:

Som perler på en snor ligger Jærstrendene fra Tungenes i nord til 
Brusand i sør.
Det er fantastisk å vandre langs stranden og oppleve den høye himmelen. God tid til å reflektere mens man plukker små skjell og steiner. Eller man kan hoppe ut i bølgene for å bade, surfe eller kite.  Jæren er  kjent for sitt rike fugleliv og spesielle flora. De første bosetningene i Norge finner man i Rogaland, og man kan oppleve mange minner både fra steinalder og vikintid. Her finner man også historiske Sola Strand Hotell.

 

RYFYLKE:
 

Øyriket i Rogaland med vakker skjærgård og frodig natur. Rolige  båtturer, lune viker og levende kulturlandskap, samt byggverk fra middelalderen som Utstein Kloster og flere kirker. Man kan også bli med 
oss på båttur med "Restaurationen" og oppleve historien til de første utvandrerne til Amerika.

Stavanger
Porten til Fjord Norge
En by med spennende, gammel historie, særegen trehusbebyggelse og idyllisk stemning. Samtidig er Norges oljehovedstad moderne og pulserende. Her finner alle noe som passer. Stavanger har perfekt beliggenhet for dagsturer til verdenskjente turistmål som Kjerag, Prekestolen og Lysefjorden, de vide Jærstrendene og øyriket i Ryfylke.
 
 
 
 
 
shutterstock_170815328
IMG_1614
shutterstock_98010395
13282356_10208968658912088_219077142_o_edited
29-jpg
shutterstock_167480162
2014-06-14 15.15.34
2014-06-14 15.40.10
Stavanger – Bergen – Ålesund – Oslo – Stavanger    
Valgfri lengde og varighet, forslag 7 - 11 - 14 dager?
 
Stavanger og Rogaland:
Stavanger - porten til Fjord Norge -  en vakker by med spennende, gammel historie, særegen trehusbebyggelse og idyllisk stemning. Samtidig er Norges oljehovedstad moderne og pulserende. Her finner alle noe som passer. Stavanger har perfekt beliggenhet for dagsturer til verdenskjente turistmål som Kjerag, Prekestolen og Lysefjorden, de vide Jærstrendene og øyriket i Ryfylke.
 
Kjeragbolten og Prekestolen:
Mektige fjell med fantastiske sherpa-stier. 
Er man ikke vant til å gå i fjellet, kan det være klokt å få gode råd eller guide. Dette er krevende turer for mange. Forholdene varierer sterkt med været, som gir spektakulære opplevelser og populære bilde-dokumentasjoner.
Lysefjorden: 
Å reise med båt inn den 42 km lange Lysefjorden og se opp på Prekestolen, de stupbratte fjellene og de små fjellgårdene kan ta pusten fra en. Fra Lysebotn er det 22 hårnålsvinger opp til utsiktspunktet og restauranten Ørneredet, hvor man kan parkere for å gå til Kjerag.
Veien videre går over høyfjellet via Sirdal og tilbake til Stavanger. Flere koselige stoppesteder for kulturopplevelser, mat og drikke langs veien.
Jærstrendene:
Som perler på en snor ligger Jærstrendene fra Tungenes i nord og til Brusand i sør.
Fantastisk å vandre langs strendene, havet og oppleve den høye himmelen. Tid til å samle tankene, hoppe ut i bølgene - for å bade, surfe eller kite. Jæren er kjent for sitt rike fugleliv og spesielle flora. De første bosetningene i Norge finner man i Rogaland og man kan oppleve mange minner fra både steinalder og vikingtid. 
Her finner man også historiske Sola Strand hotell.
Ryfylke:
Øyriket i Rogaland med vakker skjærgård og frodig natur. Rolige båtturer, lune viker og levende kulturlandskap, samt byggverk fra middelalderen som Utstein kloster og flere kirker. Man kan også oppleve historien til de første utvandrerne til Amerika på båten Restaurationen.
Stavanger
Prekestolen
Lysefjorden
Trolltunga
Syv Søstre
Ålesund
Atlanterhavsveien
Trollstigen
Frognerparken
Drammen

Stavanger - Prekestolen - Kjerag - Lysefjorden - eksotisk hele året

Rull nedover

Rundreise 2

Ålesund, Atlanterhavsveien, Trollstigen og Geiranger

Vi arrangerer rundturer og opplevelser i hele Norge, både for private og firma, med overnatting, bespisning og aktiviteter.
Tilrettelegges etter ønske og budsjett.

Rundreise 3

Oslo, Bergen,
Trolltunga og Stavanger

Vi arrangerer rundturer og opplevelser i hele Norge, både for private og firma, med overnatting, bespisning og aktiviteter.
Tilrettelegges etter ønske og budsjett.

Rundreise 4

Egendefinert,
valgfri varighet

Vi arrangerer rundturer og opplevelser i hele Norge, både for private og firma, med overnatting, bespisning og aktiviteter.
Tilrettelegges etter ønske og budsjett.

Bergen og Hordaland:
Ønsker du å dra videre nordover, kan du oppleve et Norge i miniatyr, som Stord ofte blir kalt. I nabolaget står attraksjonene i kø; Trolltunga, Låtefossen og Folgefonna (hvor du kan stå på ski hele året), eller Baroniet i Rosendal. I Røldal kan du bli "helbredet" i den magiske Stavkirken fra 1300-tallet, som pilgrimene har vandret til i over 600 år, og i Hardanger kan du nyte noen av Norges flotteste frukthager!
 
Verdensarvbyen Bergen er også Europeisk Kulturby, med et mylder av museer, kulturarrangementer og vakker arkitektur. Det er mye å oppleve i byen mellom de 7 fjell - vakre Bryggen, Fløyen, Ulriken, Grieghallen, Fisketorget og Akvariet. Det føles godt bare å være i Bergen, og man kan besøke Fantoft Stavkirke, Troldhaugen (Edvard Grieg sitt hjem) og Lysøen (Ole Bull sitt hjem).
 
Sogn og Fjordane:
Videre drar vi gjennom spektakulær natur og verdens lengste tuneller, vakre tettsteder og levende bygder. Flåmsbanen og Voss er som perler på en snor langs denne ruta. Etter Vikafjellet passerer vi verdens lengste fjord, og opplever naturskjønne Sogn og Fjordane. Sterke kontraster mellom fjorder og høye fjell, fra Jostedalsbreen og ut til det dramatiske, åpne havområdet ved Stadt kan oppleves på en dag. Mektig! Du vil møte mennesker som gjør historiene levende for deg.

Møre og Romsdal, Geiranger, Trollstigen og Atlanterhavsveien:
Man drar over fjell og fjord, og inn til Geiranger som er på Unescos verdensarvliste. En smal fjord, omgitt av bratte fjell med fossene de Syv Søstre. Turister strømmer til fra hele verden i biler, båter og cruiseskip.
Veien går nordvest til Ålesund, den vakre byen bygget på tre øyer, med broer og kanaler, samt en helt særegen Jugend-arkitektur. Flotte spise- og overnattingssteder. Gå trappene opp Aksla-fjellet og nyt den fantastiske utsikten over en kopp kaffe og en "Ålesund-kebab". Her kan du også ta med familien til Atlanterhavsparken, et av Nord-Europas største saltvanns akvarier.

Herfra drar vi over Ørskogfjellet til Vestnes, tar fergen til Molde og opplever Rosenes by. Ved Varden kan man beskue Romsdalsfjorden med alle de snødekte fjelltoppene.  Romsdalsmuseet er et "must". Vi stopper på Skarstua og opplever ekte kulturhistorie, god mat, lokale produkter og vakre turområder tilpasset alle, her kan vi også overnatte.

Nå er det ikke langt til Atlanterhavsveien, en av Norges mest besøkte Nasjonale Turistveier, med broer som snor seg mellom de små øyene helt ute i havgapet. Etter dette drar vi tilbake, og drar så langs Storfjorden og gjennom Valldal, til toppen av Trollstigen. Å kjøre ned hårnålsvingene i Trollstigen er en opplevelse i seg selv. Dette er enda en av våre Nasjonale Turistveger. Du kan også gå Kløvstien, - om du er tøff nok. Neste stoppested blir alpebyen Åndalsnes, i enden av den blå Romsdalsfjorden. Se deg rundt og ta inn stemningen. På sommeren er det et yrende folkeliv her. Fra Åndalsnes går turen videre opp Romsdalen, hvor elven Rauma slynger seg under mektige fjell, og verdenskjente Trollveggen er et av dem.

Oppland, Dombås og Lillehammer:
Fjellbygda Dombås er som Åndalsnes - et viktig knutepunkt mellom Øst- og Vest Norge. Herfra drar vi sørover Dovrefjell og Gudbrandsdalen. Her opplever vi over tusen år gammel bygdehistorie og sover historisk. I Hunderfossen Familiepark, nord for Lillehammer, kan man slappe av i et eventyrland fullt av aktiviteter.

I tillegg til å hatt OL i 1994, og flotte idrettsanlegg og ski/alpinbakker, har Lillehammer mye å by på. Byen ligger ved nordenden av Mjøsa, Norges største innsjø. Her finner man blant annet det kjente museet Maihaugen, et møtested for norsk kultur, historie og arkitektur. På vei mot Oslo kan man stoppe ved Eidsvoll bygningen hvor Norges Grunnlov ble vedtatt i 1814.

Oslo:
I Oslo kan man besøke Slottet, Holmenkollen, Frognerparken, Bygdøymuseene og Operaen i Bjørvika. Ellers finner du alt man kan ønske seg av kultur, museer, historie og atmosfære. Shopping og byliv.  Nyt dagen nede ved Aker brygge, gå en tur langs Akerselva eller sitt på en uterestaurant og nyt livet på Karl Johan. Oslo har en deilig atmosfære, og er akkurat passe stor. I tillegg er det fantastiske turområder rundt hele byen.
 
Telemark og Dalen:

Turen går videre sørvestover, gjennom mange, vakre småsteder. I Skien går vi (i sesongen) ombord på en av de gamle båtene som tar oss med gjennom den lange og historiske Telemarkskanalen med 18 slusekamre, - også kalt det 8. underverk i sin tid. Dette er en helt annerledes opplevelse, og barna mener bestemt at båten har "gått i trapper" etterpå. Vi går i land ved Dalen Hotel i Telemark, et vakkert historisk eventyrhotell.
 

Aust-Agder, Vest-Agder og Kristiansand:

Turen herfra går sørover (veivalg etter sesong) gjennom Setesdal.
Muligheter til fjellklatring, rafting og andre naturopplevelser med lokale samarbeidspartnere. Vi ankommer Kristiansand, sørlandets vakre hovedstad, med et blomstrende og yrende byliv, hoteller, kafeer, butikker, konserthus og strender.

LOKAL BASE, Stavanger og Rogaland:

Når tiden er inne drar vi vest mot Stavanger. Vi opplever små vakre sørlandsbyer med hvite trehus langs veien. I Jøssingfjord finner man et særpreget svaberglandskap og månelandskap. Geologien er unik her, og denne steintypen er ytterst sjelden, - den er kun kjent to steder på jorden.
Stedet har også spesiell krigshistorie, steder å klatre, buldre, padle, fiske og bade. Veien tilbake til Stavanger går langs kysten og de vakre Jærstrendene. Vi tar tid for å stoppe og se på historiske steder, og avslutter reisen hvor den startet,
ved LOKAL BASE.

bottom of page